Навръх задушница: Овце пасат между гробовете в Асеновград


Навръх задушница: Овце пасат между гробовете в Асеновград
Снимки: Фейсбук
14 Юни 2019, Петък


Вандали трошат мраморни плочи и кандилници, а ромчета просят и смущават близките на починалите

Автор: Десант

Снимка със стадо овце, пасящи между гробовете в асеновградското гробище, качена във фейсбук групата „За по-добър живот в Асеновград", предизвика оживени коментари сред потребителите на социалната мрежа.

Междувременно, броени дни преди Черешова задушница медиите съобщиха за погром с множество счупени мраморни плочи, вази и кандилници в новия гробищен парк в Асеновград. По неофициална информация, близо 20 са протоколите за с описани щети само в рамките на няколко седмици.Друг проблем са тумбите просещи деца и възрастни роми, които притесняват гражданите, дошли да почетат паметта на своите починали близки. 

Асеновградчанката Мариана Димитрова също свидетелства, че поради липсата на ограда в гробищния парк влизат коне, изхвърлят се дрехи, а мястото в непосредствена близост до гробовете се ползва и като незаконно сметище.

Тя е входирала жалба в общината, в която настоява да бъде засилена охраната на гробищния парк, за да се ограничи вандализмът и да не се допуска влизането на просяци и животни, както и образуването на нерегламентирани сметища.

По думите на коментиращите във фейсбук групата „За по-добър живот в Асеновград", пазачи има само нощем и затова няма кой да спре безчинствата през светлата част на деня.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки