ГДБОП влезе в офисите на няколко кабеларки в страната


ГДБОП влезе в офисите на няколко кабеларки в страната
Снимка: btvnovinite.bg
13 Юни 2019, Четвъртък


Акцията е по инициатива на Европол

Автор: Десант

Екипи на ГДБОП и Жандармерия извършват обиски в офисите на няколко кабелни оператори в страната. Акцията се провежда съвместно с Европол и е насочена срещу кабелното пиратство, укриването на абонати и нелегално разпространение на видеосъдържание.

БГНЕС съобщава, че се проверяват помещенията на „Кабел САТ–Запад” в Благоевград, в които се извършват претърсвания и изземвания. Преди това униформените са тършували и из филиала на оператора в Кюстендил.

Операция срещу пиратството имаше и в бургаската RN TV Канал 0, както и в офисите на „Източни Родопи" – кабелен оператор с регионална телевизионна програма в Кърджали.

За това, че се готви такава акция съобщиха на пресконференция в сряда от АБРО (Асоциацията на радио- и телевизионните оператори) и ТеРаПро (Сдружение за защита на легалното разпространение на програми).

Според проучване, проведено от двете организации в началото на годината, сивият сектор има дял от 30% от пазара на телевизионно разпространение и малките оператори са укрили над  680 000 абонати на кабелна телевизия.

По думите на изпълнителния директор на НСКО Велизар Соколов, в момента се води война за клиенти с предоставяне на по-ниска цена на крайните потребители, включително и на цени под себестойността на услугата.

Само преди дни представители на по-малките кабелни оператори изразиха несъгласието си с промените в Закона за електронните оператори, които предвиждат да се следи в реално време дали се разпространява телевизионна продукция без да се плаща за нея по съответния лиценз и да се връчват незабавно глоби на нарушителите.

Днешната акция, по информация на Нова телевизия, протича съвместно с 4 окръжни прокуратури – в Бургас, Благоевград, Петрич и Кърджали.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки