Лекарският състав на УМБАЛ Бургас се увеличи с нови млади специалисти


Лекарският състав на УМБАЛ Бургас се увеличи с нови млади специалисти
11 Юни 2019, Вторник


Те ще продължат да работят в отделенията на бургаската болница, където до момента са се обучавали

Автор: Десант

Четирима млади лекари приключиха успешно своята специализация в УМБАЛ Бургас и вече имат диплома за специалност. Те ще продължат да работят в отделенията на бургаската болница, където до момента са се обучавали.

Това са д-р Мария Ирикова и д-р Анна Петрова, специалисти-педиатри във Второ детско отделение, д-р Рафаил Елевтеров - специалист-УНГ и д-р Северин Чавдаров - специалист-неврохирург. Макар да имат и други възможности, всички целенасочено избират Бургас и УМБАЛ Бургас за своята специализация.

Д-р Анна Петрова успешно приключва своята специализация, макар че е в отпуск по майчинство.



За д-р Мария Ирикова педиатрията в голяма болница е привлекателна, защото именно тук постъпват много тежки и сложни случаи. Има интерес и към детската ревматология - рядка специалност не само за Бургас, а и за страната. Планира да работи и в кабинет в доболничната помощ, за да помогне на повече деца и родители.



Освен, че е лекар, д-р Рафаил Елевтеров е и магистър-фармацевт. Работил е и в Германия, но предпочел да се върне у нас. Д-р Елевтеров е родом от Царево и планира да открие кабинет в града, който да работи през уикенда, тъй като счита, че точно тогава повечето хора имат нужда от специализирана лекарска помощ.



Д-р Северин Чавдаров идва в УМБАЛ Бургас от Университеската болница в Стара Загора. Прехвърля своята специализация в отделението по неврохирургия, защото е убеден, че тук ще научи повече и ще има опит с повече и по-сериозни медицински казуси.

В УМБАЛ Бургас продължават да се разкриват нови места за специализанти. Около 50 млади лекари специлизират в момента в болницата. Те са от цялата страна, като средният успех от дипломите им за завършено висше медицинско образование е над 5.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки