Близо половин милион лева отиват за ремонт на кораба "Радецки"


Близо половин милион лева отиват за ремонт на кораба "Радецки"
05 Юни 2019, Сряда


Кметът на Община Козлодуй Маринела Николова благодари за осигурените средства, за да бъде запазена една национална светиня

Автор: Янко Крумов

Всички се прекланяме пред подвига на Ботев, всички свързваме името му и с кораба "Радецки''. Неслучайно в най-хубавите ни патриотичти песни е споменаван и корабът. Ето защо ще бъде гласувана точка за отпускане на средства за планов преглед и ремонт на парахода. Това обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание на кабинета, цитиран от Novini.bg.

,,Тъй като навремето така са приватизирали корабостроителницата в Русе, че не може да бъде проведен ремонтът в България, той ще трябва да бъде извършен в Румъния. За целта отпускаме близо половин милион лева, за да се ремонтира, за да може учениците, децата и изобщо туристистите да се возят на него и да може да се пресъздаде усещането за подвига и героизма на Ботев'', допълни премиерът Борисов.

От своя страна кметът на Община Козлодуй Маринела Николова благодари за подкрепата на премиера Борисов за осигурените средства, за да бъде запазена една национална светиня.


В категории: Новини , Общини , История

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки