Политологът Борис Попиванов: Диалогът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов приключи


Политологът Борис Попиванов: Диалогът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов приключи
03 Юни 2019, Понеделник


Цветанов нееднократно си позволяваше да предприема действия, които заварваха Борисов неподготвен, включително и по случая Скрипал

Автор: Десант

Диалогът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов вече приключи, наблюдаваме един завършен етап на отношения, продължили дълго за кратките срокове, в които текат приятелства в българската политика. Това каза в интервю за "Фокус" политологът Борис Попиванов.

Цветан Цветанов напусна всичките си постове и не мисля, че има вариант той да се върне под една или друга форма, нито смятам, че ще бъде допуснат да играе някаква задкулисна роля, използвайки влиянието си, контактите си с парламентарната група или местни структури и местни органи на властта.

За мен Борисов е теглил чертата и смята оттук нататък да продължи без своя верен съратник. Едно решение, което със сигурност не е било лесно. Ние виждахме, че Борисов се подготвяше за това решение дълги месеци на няколко поредни етапа, за всяка от които той предприемаше поредна стъпка, било като действие, било като говорене по адрес на Цветанов, изчакваше да види какви са реакциите и до каква степен е стъпил на здрава почва. След това продължаваше нататък, за да стигне до този финален етап веднага след резултатите от европейските избори, отбеляза политологът.

Борис Попиванов допълни, че през последните години Бойко Борисов е настоявал в неговите ръце да се концентрират нишките на външната политика на България. В последните години, особено в третия си мандат, Борисов много настояваше в неговите ръце да се концентрират нишките на външната политика на България и никакви външнополитически ходове, действия и послания да бъдат предприемани и изговаряни без неговото знание и съгласие, а Цветанов нееднократно си позволяваше да предприема действия, които заварваха Борисов неподготвен, включително и по случая Скрипал.

Тези действия загатваха за твърде голяма самостоятелност от негова страна. Твърде много той разчиташе на подкрепа в страната и задокеанските си партньори да бъде недосегаем, но точно тази недосегаемост му изигра лоша роля, добави той.


В категории: Политика , Анализи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки