Германските железници взеха вагоноремонтния завод в Карлово


Германските железници взеха вагоноремонтния завод в Карлово
Снимка: Уикипедия
30 Май 2019, Четвъртък


Новият собственик възнамерява да възобнови производството на товарни вагони, както и да започне да ремонтира локомотиви

Автор: Десант

Вагоноремонтният завод в Карлово вече е притежание на националната германска железопътна компания Deutsche Bahn. Сделката е финализирана преди броени дни. 

В плановете на новия собственик на карловското предприятие, известно като ВРЗ, влизат възобновяване на производството на товарни вагони и ремонтирането на вече експлоатирани такива. В по-разширените намерения на германската компания влизат и поправката, както и поддръжката на локомотиви.

Очаква се заводът да заработи още тази есен, като първо ще бъдат наети 70 човека. Плановете предвиждат общо до 2 години там да работят около 300 служители.

Покупката на предприятието от германските железници е една от най-големите инвестиции за региона през последните няколко години.

Вагоноремонтният завод е създаден през 1964 г., като клон на Железопътния завод в София, като в началото в него се е ремонтирала железопътна техника и вагони и са се произвеждали резервни части, възли и агрегати за подвижния железопътен състав. От 2007 г. в него започват да се произвеждат нови вагони за превоз на товари.

След повече от две години, борейки се с непрестанни финансови проблеми, през 2015 г. ВРЗ е обявено в несъстоятелност и става собственост на банката, към която заводът е натрупал дълга си.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки