При нелеп инцидент загина основателят на делтапланеризма в България Румен Иванов


При нелеп инцидент загина основателят на делтапланеризма в България Румен Иванов
29 Май 2019, Сряда


Това е пореден инцидент в леката ни авиация. Последният беше в събота, когато край Ихтиман падна малък самолет и загинаха мъж и жена

Автор: Десант

Пореден тежък инцидент. Пилот на лека авиационна техника загина в района на мъглижкото село Юлиево.

Загиналият пилот е изключително опитен. Става дума за Румен Иванов, един от основателите на делтапланеризма в България и собственик на най-голямата фабрика за производство на делтапланери в страната. Инцидентът е станал днес преди обяд.

Това е пореден инцидент в леката ни авиация. Последният беше в събота, когато край Ихтиман падна малък самолет и загинаха мъж и жена.

Румен Иванов е много добър пилот, лети близо 40 години, бил е председател на Казанлъшкия клуб по делтапланеризъм още преди 10 ноември 1989 г. Изключително прецизен, инструктор – пилот делтапланерист, който обучава десетки пилоти на година, казват още негови колеги, които все още не могат да приемат тежката загуба, припомнят негови лични познати от клубовете в страната.

Румен Иванов е създател на фирма „Авио Делта“, днес „Авио Дизайн“ ЕООД, която се занимава с производство на ултралеки летателни апарати. Уважаван в професионалните среди, той се отзоваваше винаги и се включваше в различни събития от обществено значение в Казанлък, казват хората от неговите среди.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки