Форум у нас представи дигиталните хора в „Игра на тронове"


Форум у нас представи дигиталните хора в „Игра на тронове"
27 Май 2019, Понеделник


Вижте един аспект от приложимостта на 3D технологиите в баталните сцени от блокбастъра

Автор: Десант

„Дигиталните хора са най-новото предизвикателство, което ще помогне на артистите да бъдат все по-креативни в създаването на образи и чрез този процес ще бъдат спестени множество разходи за продукции. Пример за това са голяма част от баталните сцени в култовата сага „Игра на тронове" („Game of Thrones”), където броят хора на снимки често не надвишава 12, а останалите образи са компютърно генерирани".

Това изтъкна съоснователят на „Chaos group" Петър Митев по време на най-голямата конференция за 3D технологии у нас - Total Chaos. Една от основните посоки на приложимостта на 3D технологиите, която беше представена на форума както от артисти, така и от програмисти, беше именно „Digital human“ („Дигитални хора").

В рамките на три дни посетителите имаха възможността да почерпят опит от над 60 лектори от цял свят, които разкриха подробности от процеса им на работа по проекти за Apple, Formula 1, Porsche, UEFA и десетки блокбъстъри, сред които и „Игра на тронове".



Лий Карлтън, CG лидер на едно от най-известните студиа за реклама – Mеthod Studios, разказа пред аудиторията на Total Chaos за предизвикателствата при 3D сканирането на човешки образ. Представен бе пример как усъвършенстването на софтуера V-Ray при процеса на изграждане на дигитален образ е помогнало за реализирането на реклама за Apple iTunes – главен герой в рекламата е дигитален образ на двегодишния син на DJ Khaled и самият световноизвестен продуцент.

За втора поредна година Chaos Group организира Total Chaos, за да затвърди своята отдаденост към научните изследвания и иновациите, както и да демонстрира приложимостта на софтуера V-Ray в различните творчески индустрии – архитектура, визуални ефекти, реклама, автомобилостроене, игри, технологии, продуктов дизайн. Лекторите се спряха и на ролята на визуализациите в днешния свят и акцентираха върху това как те допринасят за успешен бизнес.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки