Дебелт отбеляза своя празник с добра новина


Дебелт отбеляза своя празник с добра новина
24 Май 2019, Петък


Осигурени са 500 000 лева за цялостен ремонт на сградата на читалището в най-голямото село в община Средец

Автор: Силвия Горанова

Най-голямото село в Средецка община – Дебелт, известно с хилядолетната си история, отбеляза своя празник в навечерието на 24 май - Деня на българската писменост и култура, с богата фолклорна програма.

Сред официалните гости на събитието на 23 май бяха лидерът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов, зам.-председателят на партията Валентин Касабов, председателят на Средна европейска класа (СЕК)Георги Манев, както и заместник-министърът на културата Румен Димитров.Кметът на Дебелт Иванка Ангелова изрази благодарността си към Валери Симеонов за неизменната подкрепа, която лидерът на НФСБ оказа на жителите на селото. С негово съдействие бяха отпуснати на няколко транша средства за подмяна на уличното осветление, беше извършен и цялостен ремонт и подмяна на тръбите на водопреносната мрежа и канализацията.

Сред официалните гости на събитието бе и кметът на Средец Иван Жабов, който анонсира още една добра новина. Предстои ремонт за сградата на читалището, като за целта са осигурени 500 000 лева. Парите са по европейска програма, уточни той.

За хубавият повод гости и жители на Дебелт пожелаха здраве и бъдещи успехи.Въпреки дъжда, празничната програма продължи до късно вечерта с народни танци и всеобщо веселие.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки