Валери Симеонов: От Бургас отворихме нова страница в местната и национална политика


Валери Симеонов: От Бургас отворихме нова страница в местната и национална политика
24 Май 2019, Петък


Започнал със светлата личност на Николай Хайтов, съвременният български патриотизъм намери пристан в морския град

Автор: Силвия Горанова

„Започнал със светлата личност на Николай Хайтов, съвременният български патриотизъм намери пристан в Бургас. Оттук отворихме нова страница – първо в местната, а после в националната политика – на действащия патриотизъм, който дава резултати”.

Това заяви водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” – Валери Симеонов на закриването на предизборната кампания на родолюбивата коалиция в Бургас. Симпатизанти и привърженици на патриотичната формация изпълниха зала „Бойчо Брънзов” в морския град.

С викове „Победа” те подкрепиха кандидатите за български представители в Европейския парламент от „Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)”, която се явява на предстоящите избори с №1 в бюлетината.



„Отворихме нова страница - първо като група съмишленици, а после като партия, която поставя България над всичко. Защото, за разлика от другите, които първо гледат партийния интерес и после националния, НФСБ е партия, която първо и над всичко поставя националния интерес и тогава гледа себе си”, подчерта Валери Симеонов.

И този път верен на слогана на кампанията „Вместо думи – действия”, Валери Симеонов припомни свършеното първо в Бургас, а после и в Народното събрание.

„Веднага след влизането си в ОбС на Бургас започнахме промените- помните как първите патриоти организирахме референдум за премахването на пагубния за туризма на цялото Южно Черноморие проект „Бургас-Александруполис””, посочи Валери Симеонов. В Бургас е и първият случай, в който е забранено изграждането последователно на две джамии.

„Ние сме хората, които организирахме кампанията за премахването на Кървавата чешма в село Трънак – бяха издигнали паметник на терористите, заложили бомба във вагона за майки с деца край гара Буново. Ето сред нас е Милен Ненчев, с чието съдействие премахнахме тази позорна чешма”, заяви Валери Симеонов. Той припомни, че ОбС в Бургас е първият, който, отново по инициатива на патриотичната група, премахва турско-арабските имена от своите местности.

„От Бургас пак тръгна тежката битка за спасяването на българските държавни имоти, които бяха почти подарени на вакъфското настоятелство.  Организирахме поредица от митинги в Бургас, Ямбол, Стара Загора и успяхме да спрем това”, посочи Валери Симеонов.

Той припомни как НФСБ и хората от Бургас са организирали акцията по спасяването на доблестния граничен полицай Михаил Цонков, убил турски бракониер. Над 120 хиляди подписа са събрани тогава. Валери Симеонов припомни и още една паметна акция – по спасяването на 6-та моряци, несправедливо обвинени в контрабанда на цигари.

„Към съдбата на тези български моряци тогавашното правителство не прояви никакъв интерес. Ние с наши средства платихме гаранциите им, осигурихме адвокати и ги върнахме в България”, каза Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ припомни как в ОбС на Бургас за първи път се взима решение за признаване на турския геноцид над арменския народ – нещо, което по-късно НФСБ извоюва на национален мащаб, влизайки в Народното събрание. „Нещо повече – в Бургас признахме и турския геноцид над българския народ по време на петвековното турско робство. Сигурен съм, че един ден и Парламентът ще признае с официално решение това”, подчерта Валери Симеонов.

Отново в Бургас се взима решение за изслушване на националния химн  преди всяка сесия, нещо, което патриотичната формация по-късно извоюва и в Народното  събрание.

„След влизането ни през 2014 г. в Народното събрание, само няколко месеца по-късно ние показахме нов модел на политика и започнахме прокарването на решения – както вече казах по наше настояване Парламентът официално призна турския геноцид над арменския народ. Отново, по наше настояване бяха направени промени в Изборния кодекс, секциите в Турция бяха ограничени, за да спрем изборния туризъм, който да променя вота на народа”, припомни още Валери Симеонов.

Той подчерта, че изцяло на НФСБ и негова лична заслуга е изграждането на ограда по границата с Турция, пресякла мигрантския поток и оказала се от първостепенно значение за сигурността на границата, като външна за ЕС. С изграждането на съоръжението бе спряно и нашествието на заразени животни от Турция.

„Доказахме, че държавата е по-силна от мутрите, въвеждайки ред и спокойствие по българските курорти. Нещо повече – в резултат на акциите там в държавната хазна влязоха стотици милиони левова”, подчерта Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ посочи, че патриотичната формация е единствената политичесска сила, която застана и защити дребния бизнес. „Защото държавата не само не им помагаше, но и направи опит да ги унищожи в опит да угоди на големите”, подчерта той.

„Ние само имахме куража да се изправим срещу хазартната мафия с предложението да се ограничи рекламата на хазарта, ние подадохме поредица от сигнали срещу безобразията на туристическия министър, срещу безобразията на кметове и магистрати”.

Това заяви Валери Симеонов в подкрепа на това, че НФСБ е партия, която не се страхува да се изправи срещу неправдите, за казва винаги истината, дори и тя да бъде болезнена, както за коалиционните партньори, така и за опозицията.  "По същия начин както работим тук – ще действаме и в Европейския парламент”, категоричен беше Валери Симеонов.



Думите му, че заради всичко това НФСБ е показала, че е различната партия бяха подкрепени с бурни аплодисменти и заявката, че патриотичната коалиция ще бъде подкрепена на изборите на 26 май с №1 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки