Земеделското министерство с нов заместник-министър


Земеделското министерство с нов заместник-министър
20 Май 2019, Понеделник


Чавдар Маринов ще отговаря за плодовете, зеленчуците, картофите и биопроизводството

Автор: Десант

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е назначен Чавдар Маринов.

Той е завършил Тракийския университет в Стара Загора със специалност „Животновъдство“, има и придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „Финансов мениджмънт и маркетинг“ от Висше училище по застраховане и финанси в София.

В периода 2007-2017 г. е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. е изпълнителен директор на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Това е петият заместник-министър в мегаведомството. Неговият ресор - „Плодове, зеленчуци, картофи и биопроизводство“, ще бъде свързан с осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство; управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки