Марияна Николова се срещна с новия украински президент


Марияна Николова се срещна с новия украински президент
Снимка: Пресцентър на МС
20 Май 2019, Понеделник


Отношенията между България и Украйна стъпват на солидна основа, изтъкна българският вицепремиер

Автор: Десант

Традиционно добрите отношения между България и Украйна стъпват на солидна основа и имат дълбоки корени, с тези думи заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова се обърна към новия украински президент Володимир Зеленски. Тя взе участие в официалната церемония по встъпването му в длъжност, която се проведе във Върховната рада на Украйна.

По време на среща, по покана на новия украински президент, заместник министър-председателят Николова изрази увереност в бъдещото позитивно развитие на двустранните отношения. Тя предаде поздравления от името на министър-председателя Бойко Борисов с пожелания за успешен мандат, ползотворно съвместно сътрудничество и партньорство в интерес на българския и украинския народ.

Президентът Зеленски увери вицепремиера Николова, че ще има пълна приемственост и надграждане в отношенията както при двустранния политически и икономически диалог, така и за запазване на правата на българското национално малцинство в Украйна. Държавният глава прояви подчертан интерес и към развитието на туристическия обмен.

От пресцентъра на Министарския съвет уточняват, че за церемонията в Киев са пристигнали над сто международни делегации, сред които президентите на Унгария, Латвия, Литва, Естония, Грузия, председатели на парламенти, премиери, вицепремиери, министри и други високопоставени гости.

След встъпването си в длъжност новият президент на Украйна посрещна главите на чуждите делегации и ръководителите на дипломатическите мисии в Мариинския дворец.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки