Ясни са причините за смъртта на двамата работници в свинефермата в Попина


Ясни са причините за смъртта на двамата работници в свинефермата в Попина
20 Май 2019, Понеделник


От Апелативна прокуратура - Варна огласиха резултатите от аутопсията на Борис и Пенчо

Автор: Янко Крумов

Причина за смъртта на 52-годишния Борис П. и 53-годишния Пенчо Д., които загинаха в свинеферма в силистренското село Попина, е отравяне със сероводород. Това са показали резултатите от аутопсията на телата на главния механик и неговия колега, които са извършвали ремонтни дейности в септична шахта там.

На 18 май тази година главният механик Борис П. бил извикан заради повреда на помпата на септичната яма. Мъжът се спуснал в шахтата, но се задушил от отделящите се газове. Притеклият се да му помогне негов колега Пенчо Д. също се задушил. Телата на двамата мъже били извадени от септичната шахта.

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебното производство по случая, образувано за причиняване смъртта на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по член 123, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК.

Разследването е било възложено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Силистра. Назначена е съдебномедицинска експертиза за тежката трудова злополука. Действията по разследването продължават.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки