Валери Симеонов: Превратно тълкувани европейски директиви съсипват българския бизнес


Валери Симеонов: Превратно тълкувани европейски директиви съсипват българския бизнес
Снимка: Пресцентър на НФСБ
17 Май 2019, Петък


И това не се контролира от евродепутатите досега, заяви на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България лидерът на НФСБ

Автор: Десант

Превратно тълкувани и изкривени европейски директиви, директиви, несъобразени с българския бизнес и прилагани у нас, съсипват дребния и среден бизнес и това не се контролира от евродепутатите досега.

Това обсъди на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) Валери Симеонов, състояла се на 17 май. В разговорите се включиха и заместник-председателите на НФСБ Валентин Касабов и Борис Ячев.

Верен на слогана „Вместо думи – действия“, Валери Симеонов беше категоричен, че едно от първите неща, с които ще се заеме конкретно, е контролът и прецизното прилагане на тези директиви.

Той даде конкретни примери с директивата, която засяга производителите на спиртни напитки и производството на 60, а не 30 литра ракия при намален акциз, както и с прилагането на директивата за фалшивите лекарства, която в този си вид обрича на фалит малките собственици на аптеки. А също и с директивата, която засяга правата на българския потребител при плащането на сградна инсталационна такса на „Топлофикация“ в случаите, дори когато не се ползва парно – нещо, абсолютно забранено от европейските разпоредби.

„Тази среща е важна за нас, защото е важно за нас да има български представители в Европейския парламент, които да представляват нашите интереси", заяви Никола Зикатанов, член на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

В същото време бе изтъкнато, че НФСБ е партия, която има за своя кауза защитата на дребния и среден бизнес у нас.

От работодателската организация подчертаха добрата си работа и взаимодействие с Валери Симеонов като вицепремиер и като народен представител сега.

Те представиха План от 10 точки за конкурентноспособна индустрия за социална Европа. В разговора за това Никола Зикатанов изтъкна работата на Валери Симеонов по това да се реши проблема с нелегитимната държавна подкрепа за американските централи у нас ТЕЦ „Марица – Изток“ 1 и 3.  По думите им това подпомагане от страна на държавата е в противоречие със законите на конкурентноспособността, а и защо българският национален доход да отива на други места.

Валери Симеонов се съгласи, подчертавайки, че въпросът с американските централи е въпрос, поставен от НФСБ още в 43-то Народно събрание.

„Внесохме законопроект – в резултат на обстойната дейност, която извърши временната комисия за оценка и контрол на енергетиката, която ръководех. Този закон не беше разгледан. От страх пред американското посолство.  Две писма сме изпратили до европейската комисия. Разговарях с комисаря по енергетика. Дори той призна в този разговор, че има безспорна държавна помощ. Но отговор от Европейската комисия няма. А тези две централи източват българската енергетика и българския бюджет“, каза Валери Симеонов.

Той беше категоричен, че няма да остави въпросът с тези две централи нерешен и ще продължи работата си за това договорите с двете централи да бъдат прекратени.

Като човек на действието Валери Симеонов припомни пред работодателската организация част от нещата, които е свършил като вицепремиер в подкрепа на бизнеса. Той посочи облекчаването на процедурата за сезонна работа, в резултат на което през 2017 г., основно в туристическия бранш се включиха 3600 души, а през 2018 – 7800. Което е спасило туристическия сезон у нас. Основните попълнения тогава бяха от наши сънародници от Украйна и Молдова.

Неслучайно, в резултат на сериозната работа с българската общност в Украйна Валери Симеонов бе отличен с наградата „Човек на годината“ за 2018 г.

На второ място той посочи сериозните промени в облекчаване на условията за придобиване на т.н синя карта, засягащи основно наши сънародници.

Валери Симеонов има подкрепата на Асоциацията на индустриалния капитал като човек на действието и водач на коалиция, която е доказала, че работи за защита интересите на българския бизнес, стана ясно в края на срещата.

„Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“ се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена публикация


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
лъжливи
18.05.2019 10:12:54
0
0
Лъжливи новини. лъжливи медии. Не се казаха основни неща за тоталитаризма. Подбор, най-лесно разбираеми също - данни БВП.... фалита на цялата система...Другите - никой не ги отрича.... Но изведнъж някъде, нещо.... нищо не можеш да разбереш??? Или просто също се свързват, съчетават. Подборът - не е коректен. В същото време другите държави - тези неща се знаят. Мобилизират се хората да работят... При нас са борци, мутри, мджипове, мобифони.... и глупости, лъжи... Коректните граждани, с отговорно се включват... Но не са желани.... никъде не ги допускат.... Разбира се, че не са и агресивни... Защото сигурно не са зависими, а също няма и да се поддават на трафик на влияния.... Като започне човек да подава сигнали - ама не може.... Какво и защо не е договорено в разговори, преговори??? кой да каже? И??? Със сигурност - тука са лъжливи нещата... за другите - не знаеме...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки