Полиция охранява роднините на убитата жена в Костенец


Полиция охранява роднините на убитата жена в Костенец
17 Май 2019, Петък


Според вътрешния министър Младен Маринов няма данни Стоян Зайков да е напуснал страната

Автор: Янко Крумов

Темата за издирването на заподозрения за двойното убийство в Костенец влезе и в парламента, съобщава Нова ТВ. Според вътрешния министър Младен Маринов няма данни Стоян Зайков да е напуснал страната.



„Работата върви в няколко посоки. Едната е операция по издирване. В момента се извършва по-мащабна полицейска операция. Има сериозен полицейски ресурс. Работим с екип психолози, които правят психопрофил на лицето. Още от самото начало е обявен за общонационално издирване. Предупредени са и всички гранични пунктове. Няма данни да е напуснал страната”, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Министърът обясни, че е назначена охрана за роднините на убитата, както и за тези, които са имали конфликт със Стоян Зайков.

Мъжът е в неизвестност от петък, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. Преди дни мъртъв беше открит и роднина на Зайков. Спецполицаи с автомати през десет метра, снайперисти, следови кучета и хеликоптер, който облита района. Така осъмна Костенец тази сутрин.

Пълна блокада има на входовете и изходите на града. И щателна проверка на всички автомобили. Блокиран беше и кварталът, където са живеели издирваният Стоян Зайков и жертвата на второто убийство - Валентин Петров. Там се допускаха само местните жители.

Заподозреният за двете убийства в Костенец е набелязал нови жертви

Страхът е обхванал целия град, разказва кметът на Костенец.

„Нека органите на реда да свършат своята работа, за да можем да си поемем чист въздух в рамките до дни или часове”, заяви Радостин Радев, кмет на Костенец.

От МВР отрекоха информацията, че Стоян Зайков да е имал списък с още набелязани жертви.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки