Десислава Танева положи клетва като министър на земеделието


Десислава Танева положи клетва като министър на земеделието
Снимка: Нова ТВ
15 Май 2019, Сряда


Парламентът прие със 121 гласа „за“ и 5 „против“ оставката на министър Румен Порожанов

Автор: Десант

Парламентът прие със 121 гласа „за“ и 5 „против“ оставката на министър Румен Порожанов като министър на земеделието, храните и горите и назначи на негово място народния представител от ГЕРБ и председател на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева.

Танева положи клетва като министър на земеделието.

Румен Порожанов подаде оставката си вчера заради започналото разследване за злоупотреби с европейски средства в ДФ „Земеделие“, когато институцията е ръководена от него. 

Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в Сливен. Висшето си икономическо образование придобива в Университета за национално и световно стопанство, а през 1997 г. заема длъжността „изпълнителен директор“ на частно търговско дружество. От самото учредяване на ГЕРБ е областен координатор на партията в Сливен, а за периода 2007 – 2009 г. е председател на Общинския съвет в града.

През 2013 г. Десислава Танева води листата на ГЕРБ в Сливенския избирателен район, избрана е за депутат и оглавява земеделската комисия в 41 Народно събрание. Заема поста на министър на земеделието в кабинета „Борисов 2“ до началото 2017 г., но след предсрочните парламентарни избори отново се връща като депутат от ГЕРБ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки