Пъстри шевици, златни изложби и реставратори за Нощта на музеите в Бургас


Пъстри шевици, златни изложби и реставратори за Нощта на музеите в Бургас
13 Май 2019, Понеделник


Вижте още подробности за интересната програма

Автор: Десант

Интересна програма са подготвили тази година за своята 15-та поредна Нощ на музеите от Регионалния исторически музей в Бургас.

В зала „Трезор“ на Археологическия музей ще бъдат показани две златни изложби – „Тракийското златно съкровище от Вълчитрън“ и „Споменът за Велика България. Съкровището на хан Кубрат от Малая Перешчепина“.

Там ще бъде представен и един различен момент от работата по археологическите находки. Реставраторът Силвия Борисова ще демонстрира техники за оразмеряване на артефактите и подготовката им за реставрация.

В Историческия музей за първи път ще бъде показана голямата икона на Исус Христос, реставрирана с обществени дарения от края на миналата година. Самата реставраторка ще покаже на живо част от техниките за консервация на икони.

Пъстрият свят на българската шевица ще се разгърне пред посетителите на Етнографския музей, където ще бъде представена националната изложба „По шевиците ще ги познаете“ от РИМ – Шумен. Това ще бъде съпътствано с открити уроци по везане на шевици.

На голямото хоро в двора на музея тази година ще канят Македонски хор „Гоце Делчев“ - Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки