Копривщица се превърна в сцена на честванията за 143 години от Априлската епопея


Копривщица се превърна в сцена на честванията за 143 години от Априлската епопея
01 Май 2019, Сряда


В тържествената проверка заря взеха участие представителни роти от 68 бригада Специални сили и Представителният духов оркестър на ВВС 

Автор: Десант

По случай 143-та годишнина от избухването на Априлското въстание в навечерието на 1 май представителни роти от 68 бригада Специални сили и Представителният духов оркестър на ВВС участваха в тържествената проверка заря в Копривщица, където на бе кулминацията на честванията по повод 143-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

Строят на представителните роти на тържествената проверка заря бе приет от командира на 68 бригада Специални сили и началник на гарнизон Пловдив бригаден генерал Явор Матеев, съобщават от формированието. Командващ зарята бе майор Милен Миков.

Слова по случай събитието произнесоха кметът на Копривщица старшина от запаса Генчо Герданов и областният управител на Софийска област Илиян Тодоров.

Пред многобройната публика оживя възстановка на паметните събития, поставили началото на Априлската епопея, разиграли се в малкото бунтовно градче през героичната 1876 г.

Източник: Otbrana.com


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки