Ще свързват бургаския „Меден рудник" с... „останалия свят"


Ще свързват бургаския „Меден рудник" с... „останалия свят"
Карта: Община Бургас
23 Април 2019, Вторник


Алтернативното трасе ще преминава през водни площи 

Автор: Десант

Бургаският кмет Димитър Николов внесе за разглеждане в местния парламент на докладна записка за  изграждане на нова пътна връзка на „Меден рудник" с.. „останалия свят", информират от общинския пресцентър.

Въпросният жилищен комплекс наистина е отдалечен от центъра на морския град на едно езеро разстояние, но чак пък да изолиран от „останалия свят" не е. 

В момента транспортното обслужване на най-големия жилищен комплекс в Бургас се осъществява основно по бул. „Захарий Стоянов", който в момента се ремонтира и това допълнително затруднява движението по него.

„Алтернативното трасе е сложно, но възможно за изпълнение. Община Бургас вече идентифицира неговото начало и край. Най-трудна е средната част, именно затова са нужни спешните прединвестиционни проучвания" - гласи по-нататък прессъобщението.

И докато четящият се чуди от къде ще тръгва и къде ще свършва „алтернативното трасе", от общината уточняват, че началната и финалната му точки „ще са две кръстовища, като тепърва ще се реши от какъв вид е най-подходящо да бъдат те".

Все пак следва и малко конкретика, която туря известна яснота в цялата изказана до тук словесна абракадабра.

Първото кръстовище ще е ситуирано в района между някогашния „Битак" и Пречиствателната станция на „Меден рудник", а второто е предвидено да се изгради при връзката на потенциалното трасе с републикански път I-9 - по пътя към Созопол, малко преди бензиностанция „Лукойл".

За да се осъществи връзката между двете кръстовища, ще се наложи преминаването през водни площи, изтъкват бургаските общинари, без да споменават, че всъщност става дума за едно от бургаските езера. Но пък правят уговорката, че трасето няма да преминава през защитени територии или територии със специален режим на опазване и освен това, по неговото протежение няма недвижими културни ценности, археологически обекти и техни охранителни зони.

В прессъобщението на общината се посочва още, че изграждането на нова пътна връзка се налага и заради предстоящото допълнителното усвояване на незастроените към момента терени при входа на „Меден рудник", чрез създаването на нова индустриална зона. И тъй като в нея ще има нови работни места, и респективно повече пътуващи хора, се налага да се помисли и за качествена обслужваща инфраструктура.

Хората, които ще работят там, трябва да са спокойни и че ще имат връзка с „останалия свят"...


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки