Прокуратурата отне шофьорската книжка на Местан


Прокуратурата отне шофьорската книжка на Местан
16 Април 2019, Вторник


От там припомнят, че лидерът на антибългарската партия ДОСТ е привлечен като обвиняем за престъпление по транспорта, в резултат на което е убито 6-месечно бебе

Автор: Десант

С постановление на Окръжна прокуратура - Кърджали от 16 април, спрямо Лютви Местон е наложена мярка за процесуална принуда – временно отнемане на свидетелството му за управление на моторно превозно средство. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата. 

Прокуратурата огласи нови данни за катастрофата с участието на Местан, при която загина бебе

От там припомнят, че лидерът на антибългарската партия ДОСТ е привлечен като обвиняем за престъпление по транспорта, в резултат на което е причинена смърт. Спрямо него бе взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Взетата мярка за неотклонение е съобразена с изискванията на чл. 57 от НПК, а именно да се попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление.

Местан обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и назначаване на съдебна автотехническа експертиза.

Припомняме, че пътният инцидент стана малко след 13:30 ч.на 14 април, на главния път за "Маказа", на няколко километра след Момчилград. Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на село Загорско и засича движещ се автомобил, в който е пътувало семейство.

Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти. Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.Инцидентът на пътя към ГКПП "Маказа", при който загина 6-месечно бебе, е бил невъзможен за предотвратяване. Това твърди лидерът на ДОСТ Лютви Местан, чийто автомобил участва във фаталната катастрофа.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки