Прокуратурата с извънреден брифинг заради зловещата находка край Смолян


Прокуратурата с извънреден брифинг заради зловещата находка край Смолян
16 Април 2019, Вторник




Автор: Десант

В Съдебната палата в Смолян (бул. “България” №16, в зала на втория етаж) ще се проведе извънреден брифинг на окръжната прокуратура в града и на ОД на МВР за извършено тежко криминално престъпление. В срещата с медиите ще участват Недко Симов, зам.- окръжен прокурор и Николай Бундов, началник на РУ на МВР-Смолян.

Повод за пресконференцията е зловещата находка, открита тази сутрин край пътя от Смолян за село Турян - труп е с повредено лице, вероятно от диви животни. Тялото бе открито от гъбари в полуразложено състояние. Заради състоянието му лицево разпознаване не може да се направи.

При огледа на мястото, където е намерено тялото, не са открити документи. В момента се извършва аутопсия. Разследващите ще пристъпят към дактилоскопна експертиза на папиларните следи от пръстовите отпечатъци, които са уникални за всеки човек, за да се установи категорично самоличността му.

Ако е невъзможно да се направи дактилоскопна експертиза, поради процеса на разлагане на трупа, ще се пристъпи към ДНК експертиза, но засега това е само алтернатива.

Една от версиите, по които работят разследващите за смъртта на мъжа, чието тяло бе намерено полуразложено вчера край Турян, е че е на бивш затворник.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки