Системен администратор хакнал компютъра на шефа си и източил банковата му сметка


Системен администратор хакнал компютъра на шефа си и източил банковата му сметка
12 Април 2019, Петък


Кръстьо М. от София е откраднал над 58 600 лева. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

Автор: Янко Крумов

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на                         Кръстьо М. за извършено от него неправомерно вмешателство с цел имотна облага в чужда информационна система.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че периода 25 февруари 2 април тази година, в София, с цел имотна облага, при условията на продължавано престъпление, без разрешение на своя работодател - ползвател на компютърна система за осъществяване интернет банкиране, е добавил компютърни данни за потвърждаване на банкови операции, като случаят е немаловажен,  и с деянието са причинени значителни вреди в общ размер на 58 638 лв.

Второто обвинение спрямо Крьстьо М. е за това,че в същия период, в гр. София, е извършил повече от два пъти финансови операции с имущество, за което знаел, че е придобито от него чрез престъплението  по чл. 319б, ал. 3 от НК.

До момента е установено, че извършените от него деяния са осъществени в рамките на изпитателен срок по предходно негово осъждане за кражба.

Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение по чл. 319б ал.3 от НК Кръстьо М. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от  1 /една/  до 3 / три/ години лишаване от свобода и глоба до 5 000 лв.

За престъплението по 253  ал.3 от НК законодателят е предвидил наказание“лишаване от свобода“ от една до осем години и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.

Спрямо Кръсто М. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За обезпечаване на предвиденото наказание „глоба“,  спрямо имуществото на обвинения са наложени обезпечителни мерки – „запори“ върху наличности по банкови сметки и „възбрана“ на недвижим имот.

Разследването по случая продължава.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки