Столичани на пореден протест заради недостига на детски градини


Столичани на пореден протест заради недостига на детски градини
12 Април 2019, Петък


Зад израза на недоволство стои Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система

Автор: Янко Крумов

Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система обяви протестна готовност. Членовете на организацията са разочаровани от политиката на Столична община, свързана със строежа на детски градини в София.

Те ще изразят недоволството си на 18 април, ако в началото на седмицата няма реакция от местната администрация.

На въпросната дата ще има заседание на Столичен общински съвет.

„Ние сме решили да не позволяваме да се гласува програмата на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд (СУСОПФ), без в нея да има включени предложените от нас строежи на детски градини в едни от районите с огромен недостиг“, се казва в съобщение на комитета до медиите.

На 3 април в Столичен общински съвет, на комисията по Финанси и бюджет бе представен доклад относно приемане на годишна програма на Специализирания общински приватизационен фонд за тази година. Неин вносител е председателя на СУСОПФ Орлин Алексиев. 

“За съжаление стана ясно, че не са включени нито една от предложените от нас детски градини, въпреки че са с готови проекти и дори имат разрешения за строеж. За тези детски градини повдигаме въпроса неведнъж и твърдо заявяваме, че за нас не е нормално строежи на градини в райони с огромен недостиг да стоят в изчакване.

След протеста, който проведохме през есента на 2018 г. получихме редица обещания относно това, че всички възможности за ново строителство ще бъдат разглеждани и обсъждани с гражданите и заинтересованите организации. Но до съставянето на Бюджет 2019 от Столичната администрация не намериха време да обсъдят капиталовата програма с нас, въпреки че бяха обещали.

Дни преди гласуването на бюджета на среща с инж. Савина (зам.-кмет по строителството на Столична община), тя ни обеща, че ще вкара предложените от нас строежи в СУСОПФ, но се оказа, че това не е сторено.

Няма да допуснем готови проекти да отлежават, някои от които с години - времето да си минава и всяка година всичко да се повтаря“, категорични са от Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки