Горските в странджанското село Кости подариха на учениците чисто нова класна стая на открито


Горските в странджанското село Кости подариха на учениците чисто нова класна стая на открито
Снимки: Дирекция на Природен парк "Странджа"
11 Април 2019, Четвъртък


Мястото край екопътеката  Марина река – Живият музей на терциера често е посещавано във връзка със занимания по природознание и екология

Автор: Десант

Държавното горско стопанство в странджанското село Кости подари на природолюбителите чисто нова класна стая на открито. Това стана в рамките на изтеклата преди броени дни Седмица на гората.

Служителите на горското стопанство за три дни ремонтираха чинчетата, които се намират в края на екопътеката Марина река в едноименната защитен местност.



Класната стая на открито е създадена през 2007 г. и до момента не е ремонтирана. Столчетата и чинчетата бяха вече в доста лошо състояние. А екопътеката  Марина река – Живият музей на терциера в Природен парк „Странджа” е притегателно място за ученици, които я посещават във връзка със занимания по природознание и екология.






В категории: Добри Вести , Забележителности

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Дико Патронов
11.04.2019 16:21:32
0
0
Благороден жест на горските служители! Защитената територия с уникалните редки растения и вековни гори, които могат да се видят там, беше предложена за създаване от ръководството на ДГС Кости и РДГ Бургас. Тя е тяхна рожба и с право се гордеят за нейната известност в Природен парк Странджа.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки