Още един гербаджия хвърли оставка заради имотен скандал


Още един гербаджия хвърли оставка заради имотен скандал
09 Април 2019, Вторник


В мотивите си заместник-областният управител на област София Томи Николов посочва медийни публикации и необходимостта от тяхното изясняване

Автор: Десант

Заместник-областният управител на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов. В мотивите си към нея Николов посочва медийни публикации и необходимостта от тяхното изясняване. Оставката на зам.-областния управител е приета от премиера Борисов.

Скандалът с Томи Николов и съпругата му Ивелина Джартова, която пък е общински съветник на София от квотата на ГЕРБ, бе огласен от сайта Биволъ. Медията публикува снимка на къща в имот в края на село Сеславци, като твърди, че по кадастър въпросният имот е земеделска земя.

Според действащия ОУП на Столична община за този имот, той е отреден за озеленени терени и върху него не се допуска строителство, с изключение на инженерни мрежи и алеи.

Оказва се, че на 24 ноември, 2009 г. Николов и Джартова купуват имота за едва 700 лева, твърди сайтът.

Зам.-областният на София-град Томи Николов се прочу всъщност покрай скандалната продажба на Царските конюшни. От 1999 до 2007 г. той е районен кмет на район Кремиковци. Още през 1999 г. Николов и бившата му съпруга купуват от общината апартамент в кв. "Хаджи Димитър" за 7000 лв.

През 2004 г. синът на Томи Николов – Александър, е включен в списъка на крайно нуждаещите се за жилище на район Кремиковци, където кмет е баща му.

През 2006 г. Александър влиза в общинско жилище от 87 кв. метра, намиращо се на ул. "Искър" 19 в София. Година по-късно го купува за 27 000 лева. Само че според общинската наредба той трябва да е бил наемател в общинския имот поне 5 години, преди да може да го купи.

Вече през 2008 г. Александър дарява въпросния апартамент на баща си, който го продава – за 234 000 лева.





В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки