Валери Симеонов призова премиерът да поиска оставката на Николина Ангелкова


Валери Симеонов призова премиерът да поиска оставката на Николина Ангелкова
05 Април 2019, Петък


Депутатите от НФСБ са сигнализирали главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде извършена проверка на апартамента на министъра на туризма в столичния квартал „Овча купел"

Автор: Десант

Лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов призова премиерът Бойко Борисов да поиска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, за да докаже, че в ГЕРБ няма любимци.

Коментарът Симеонов направи по повод изнесените от самия него вчера твърдения, че и Ангелкова е закупила апартамент на по-ниски цени. Що се отнася до твърденията на туристическата министърка, че няма от какво да се притеснява, той заяви: 

„Тези факти, според мен, са доста обезпокояващи, меко казано. Защото си заминаха хора, които бяха купили на груб строеж за по 700 и 800 евро на квадратен метър. В случая става дума за покупка за 220 евро на квадратен метър в годината на най-високи цени на недвижими имоти - 2008. Това е преди кризата."

Лидерът на НФСБ е категоричен, че ако се прилага един и същ морален стандарт към всички, тогава управляващите ще спечелат доверието на обществото. „И най-вероятно тогава ще бъдат лишени от основания упреците, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните“ - обобщи той.

Малко по-късно стана ясно, че депутатите от НФСБ са сигнализирали главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде извършена проверка на апартамента на министъра на туризма Николина Ангелкова в столичния квартал "Овча купел". Новината съобщи народният представител Борис Ячев в кулоарите на парламента. 

От патриотичната формация искат да знаят дали има съответствие и несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване, както и какъв е произходът на средствата за придобиване на апартамента.

От НФСБ подкрепят премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти за всички от изпълнителната власт.

"Една подобна проверка може да оневини този, който е проверяван, ако няма някакви закононарушения", категоричен е Борис Ячев.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки