Кои са медиците, които ще получат отличията „Достойните лекари“


Кои са медиците, които ще получат отличията „Достойните лекари“
04 Април 2019, Четвъртък


И коя е болницата на 2019 година

Автор: Десант

При огромен интерес пациенти от цялата страна определиха топ 5 на най-уважаваните медици в Национална кампания „Достойните лекари“ 2019. Инициативата се проведе чрез онлайн гласуване в периода 18 март – 3 април.  

Проектът цели да инвестира в доверието и уважението към хората с бели престилки, които имат нужда от заслужено обществено признание. Кампанията се организира за трета поредна година от националния доставчик на лекарства и консумативи „Фаркол“АД.

Настоящето издание събра рекорден брой гласове. Общо в онлайн платформата са отчетени над 10 000 гласа за медици и лечебни заведения от страната. Номинации получиха над 500 здравни работници с различни медицински профили. За приз „Болница на 2019 година“ пък се състезаваха над 200 от водещите лечебни заведения у нас.

С най-много номинации в петицата на любимите медици попаднаха акушер-гинеколог, общопрактикуващ лекар, педиатър и двама кардиолози. С най-висок вот е:
д-р Станислав Славчев – специалист акушер-гинеколог в МБАЛ „Св. Анна“ - Варна.

След 11 години стаж като спешен медик, от 2009 година до момента д-р Славчев работи към Клиника по Гинекология в МБАЛ ''Св. Анна''- Варна. Асистент е към Катедрата по Акушерство и гинекология в Медицински университет – Варна.

В топ 5 влизат още: д-р Даниела Красимирова – обща медицина, Разград. Д-р Красимирова започва работа като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. От 2017 г. е общопрактикуващ лекар в Разград. Същата година е избрана за "Млад лекар на 2017".

Д-р Борче Николовски – кардиолог в МБАЛ „Бургасмед“ Бургас. Лекарят с македонски корени е част от екипа на Отделението по кардиология на МБАЛ „Бургасмед“.

Д-р Севдалина Стойкова – специалист педиатър в МБАЛ Шумен. Дългогодишен началник на Неонатологичното отделение на шуменската болница. Носител на наградата „Лекар на годината” за 2014 година на Българския лекарски съюз.

Д-р Пламен Пенчев – специалист кардиолог в УМБАЛ „Дева Мария“ - Бургас. През 2008 г. въвежда за пръв път във Варна и Източна България използването на компютърен томограф за диагностика на коронарните артерии. Университетски преподавател по вътрешни болести и кардиология. Член на дружеството по инвазивна кардиология в България.

За първи път в рамките на кампания „Достойните лекари“ се връчва и приз за болница, ползваща се с най-голямо доверие от страна на пациентите.

Убедително за „Болница на 2019 година“ бе избрана МБАЛ „Св. Анна“ - Варна. Многобройните номинации говорят за високата оценка на пациентите по отношение качеството на медицинско обслужване и професионализма на лекарския екип. 

Много добра оценка получи също  УМБАЛ „Дева Мария“ - Бургас, която се нарежда веднага след победителя.

Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните работници – 7 април.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки