Защо Борисов пожертва Цветанов и Цачева


Защо Борисов пожертва Цветанов и Цачева
28 Март 2019, Четвъртък


Вижте кой ще оглави парламентарната група на ГЕРБ

Автор: Десант

В ГЕРБ понесохме изключително тежък удар, много хора ми се обадиха да ми кажат да си пазя хората, както Корнелия Нинова прави. Това каза на брифинг министър-председателят Бойко Борисов след среща с представители на ръководството на СДС, цитиран от Агенция "Фокус".

„Вежди Рашидов има фирма за търговия и си купува апартаменти и си ги препродава. Това му е бизнесът. Считам, че всеки един трябва да си погледне неговата къщичка – независимо коя, всички ги обичам, но когато има подобен скандал, трябва веднага да се поеме отговорност.

Ние понесохме отговорност на всички нива по най-тежкия начин. Ако си мислите, че на мен това ми е доставило удоволствие и ми е приятно, като чета ГЕРБ как щял да се цепи и как едни щели да ходят с Цветанов, други с еди какво си – никога не е стоял пред нас този въпрос.

Факт е, че остана много неприятно впечатление в обществото. Отново демонстрирахме, че когато имаме проблем, носим отговорност“
, коментира Борисов и добави, че винаги се е плашил от приятелите и затова винаги е казвал, че няма приятели.

„Знаете ли колко ми е важно, в момента върви важен геостратегически процес относно средиземноморския проект за газ от Кипър, Египет Израел, колко ни е важно интерконекторът България Гърция да се стартира и да почне да се строи. В един момент не само, че може България да е 100% независим в доставките на газ, може да е и продавач и следващите колеги да печелят от това. Една седмица малко ли беше или сега искате да ме вкарате да коментирам дали Лозан Панов, дали кой беше“, заяви той.

Ние в ГЕРБ понесохме изключително тежък удар. Знаете ли колко хора са ми се обадили да кажат: „Не го прави, пази си като Корнелия хората“. Когато обвиняват БСП, те излизат викат: „Ние сме единни“ и застават там. Цецка Цачева – толкова години в ГЕРБ. Това са тежки решения, но те показват как трябва да се действа. Има грешка, но има и прошка. Ще се докаже с времето дали са били виновни, или не“, каза още Бойко Борисов.

По време на брифинга Борисов обяви кой ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ.

Д-р Даниела Дариткова е човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата“, подчерта той.

Д-р Даниела Атанасова Дариткова-Проданова е родена на 28 септември 1966 г. в Пловдив. По професия е лекар. Завършила е Санкт Петербургския медицински педиатричен институт с пълно отличие и награда Златен Хипократ.

Член е на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Тя е депутат в 41-вото, 42-рото, 43-тото и 44-тото Народно събрание, избрана от 22-ри Многомандатен избирателен район - Смолян.

В 44-тото НС Дариткова заема поста на председател е на парламентарната комисия по здравеопазване.

Член е на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в парламента, както и на групите за приятелство на България с Казахстан, Израел, Латвия, Литва, Холандия, Чили, Гърция, Русия, Словакия и Узбекистан.

Магистър по медицина и по здравен мениджмънт, специалист по педиатрия и обща медицина.

Общински съветник от 2007 до 2009 г. в ОбС – Смолян.

До края на деня стане ясно и кой ще замени Цецка Цачева.

„Искам да направим всички проверки, за да не излезе нещо, което да ни накара да връщаме кандидатурата. В рамките на днешния ден това ще се случи“, каза Бойко Борисов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки