България подкрепя координирания отговор срещу кампаниите за дезинформация в ЕС


България подкрепя координирания отговор срещу кампаниите за дезинформация в ЕС
20 Март 2019, Сряда


Това е част от българската позиция за заседанието на Европейския съвет на 21-22 март, одобрена днес от Министерския съвет

Автор: Десант

България споделя позицията на много държави-членки от ЕС, които смятат че дезинформацията е едно от най-сериозните предизвикателства в сферата на сигурността и е за координиран отговор спрямо кампаниите на дезинформация. Това е част от българската позиция за заседанието на Европейския съвет на 21-22 март, одобрена днес от Министерския съвет.

Освен противодействието на дезинформацията в Брюксел лидерите от ЕС ще обсъдят Единния пазар, изменението на климата и подготовката на Срещата на върха ЕС - Китай.

България подкрепя провеждането на задълбочена дискусия на лидерите относно бъдещото развитие на Единния пазар с фокус върху индустриалната политика. По повод обсъжданата Дългосрочна стратегия по климата на ЕС до 2050 г. и нейното значение за бъдещето на Европа, България е на мнение, че трябва да се състои всеобхватна дискусия в търсене на широка подкрепа от гражданите на Съюза и от всички сектори на икономиката.

България подкрепя прагматичен и балансиран подход в отношенията с Китай, основан на реципрочност, откритост и конструктивно управление на различията.

По време на заседанието Румънското председателство на Съвета на ЕС ще информира относно напредъка в работата по Многогодишната финансова рамка и по темата за миграцията.

На днешното правителствено заседание беше одобрена и българската позиция за заседанието на Европейския съвет по чл. 50., на което лидерите ще обсъдят актуалното състояние на преговорите с Великобритания.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
лъжливите новини
21.03.2019 06:58:31
0
0
Данни на/за ЧСИ...(частни съдебни изпълнители) Страшни. и са само страшни .. и предходни....подобни срамоти и престъпности... При срива на борсите, фалитите 2008... с 2 години закъснение нещата бяха по-адекватно засегнати.... (само толкоз - но все пак!!!) У нас - не сме засегнати, няма отношение световната криза за българия... И това - сме го чували не за първи път... Че нямало отражение, българия не била засегната, радвайте се...бизнес-климата, взимайте кредити, инвестирайте....!!!! Лъжат ги и после и се оказва - че последици винаги има.... и то страшни.... (Бунотовете - Варна, София...) Тия лъскави и т.н... - луксозни имоти били??? И какъв манталитет.... предава???? И това е спирала.... И отново вечният рефрен - харчиш (управляваш) пари!!!! за нещо, което няма стойност!!!и е вредно - като манталитет!!! .... и Архитектура!!!! Значи - това е национална сигурност???? Излизайки от комунизма, системата... и Икономиката на бедността!!! - абсолютно фрапира!!!! По-старото и с културата на изчезналата България - тези фукни, лъскавини... Абсолютно неприсъщи, чужди... Не се поддават на тази глупост...или агресия. Но - младите, горките - трябва да вярват в тая лъскавина...., бестойностност... или бетони, бикове по морето, дискотеки, престъпности, джипове.... агресивно, провокативно, престъпно поведение.... Какво ли вече не се върти иправи в медийте -фалшиви новини, т.е въвеждането на понятието е "лъжливи" новини и т.н.... Разбира се, че приветстваме тези неща срещу лъжливите новини... но у нас всичко винаги се играе на тотално обратната, нестойностната страна... Като правило.... А после???
Нещо още по-конструктивно и важно!!! Румънският президент - иска референдум по Правосъдието на 26 май... Франция предлага - дебат, дебати за Европа... Къде са сериозните разговори, предложения по кое у нас??? Напротив..... развива се пак някакъв отворен!!! за всякакви манипулации екшън... (прокуратура - имоти, нещо.... !!!) Обаче - като обществено съзнание, мислене, противопоставяне....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки