13 мъже и 3 жени целунаха бойното знаме в Пловдив


13 мъже и 3 жени целунаха бойното знаме в Пловдив
Снимка: Дарик
19 Март 2019, Вторник


Военната клетва бе положена в деня на 76-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина

Автор: Янко Крумов

16 войници в 68-ма бригада „Специални сили“ положиха военна клетва в Пловдив на 18 март, в тържествения ден, в който бяха отбелязани 76 години от сформирането на Парашутната дружина. 13 мъже и 3 жени целунаха бойното знаме и се заклеха във вярност пред народ и Родина в присъствието на командирите им и близки и приятели, както и официалните гости, дошли за отбелязване на годишнината. 

Приветствия отправиха командирът на бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев и заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова.

Бригаден генерал Матеев поздрави положилите военна клетва и увери всички присъстващи, че винаги може да разчитат на Специалните сили.

Пред параклиса „Свети Йоан Рилски Чудотворец“ беше отслужен молебен за здраве от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений, след което бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите военни парашутисти.

От името на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на бригада „Специални сили“ бяха наградени военнослужещи, цивилни служители и структури, с които Специалните сили взаимодействат при изпълнение на задачи.

Сред гостите бяха още заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, съветникът на президента бригаден генерал Васил Лазаров, председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание о. р. генерал Константин Попов и народни представители, командири на командвания и военни формирования и др.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
68-я!
19.03.2019 18:38:13
0
0
Янко, Янко! Статията добре, ама снимка не е добре! Ползвай го този Google!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки