Лекари спасиха след тежката катастрофа млада майка и бебето й


Лекари спасиха след тежката катастрофа млада майка и бебето й
Колаж: zapernik.com
18 Март 2019, Понеделник


Инцидентът, при който загина 20-годишен младеж, става край радомирското село Дебели лаг

Автор: Десант

Две болници се обединиха за спасението на бременното момиче и бебето й, след тежката катастрофа край радомирското село Дебели лаг, при която загина 20-годишен младеж.

След инцидента, 21-годишната жена е докарана в „Пирогов“ с опасност за живота на 10 март. За да бъде спасено бебето, е бил сформиран екип между акушер-гинеколози от „Майчин дом“ и медици от „Пирогов“.

„Рисковете са от това, че майката е с политравма, затруднено дишане, може да има усложнение от страна на сърцето, мозъчните функции, да спре дишането“, каза пред бтв акушер-гинеколог от „Майчин дом“.

След продължителна операция лекарите израждат момче с тегло 1300 грама. Майката и бебето са в реанимациите на двете болници. Детето е стабилизирано, но ще остане в болницата докато не нададе до 2 килограма. Майката излиза от реанимация, но й предстои операция.

Припомняме, че навръх Сирни Заговезни БМВ се вряза в крайпътно дърво по пътя в близост до село Дебели лаг, посока село Извор.

В колата са пътували 3 момчета и едно момиче. В пернишката болница е починал 20-годишен младеж от Радомир.

Момичето е на 21 години и е бременно. Оказва се със счупен таз. Тя е приета първоначално в пернишката болница и по спешност изпратена в Пирогов, където заедно с екипи от Майчин дом успяват да спасят двата човешки живота – на младата майка и на бебето й.

Останалите две момчета, които са се возили в злощастната кола,  на 29 и 24-годишна възраст , са прегледани и освободени за домашно лечение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки