Сотир Цацаров награди прокурорът по случая с четворното убийство в Каспичан


Сотир Цацаров награди прокурорът по случая с четворното убийство в Каспичан
12 Март 2019, Вторник


Румен Рачев от Окръжна прокуратура в Шумен е отличен за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения

Автор: Янко Крумов

Главният прокурор г- н Сотир Цацаров награди прокурор Румен Рачев от Окръжна прокуратура - Шумен за постигнати отлични резултати при ръководството на разследването на четворното убийство в Каспичан на 24 септември 2018 г., извършено по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост. Обвинителят е отличен и за постигането на наказание от 30 години лишаване от свобода при строг режим за извършителя Петър П. Това съобщават от пресцентъра на Главна прокуратура.

От там припомнят, че тежкото престъпление в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на прокурор Рачев от Окръжната прокуратура в Шумен.

На 24 септември м.г. на улицата пред къщата между Петър П. и чичо му възникнал конфликт по повод пребиваването му във фамилната къща. Петър бил употребил алкохол.

Подсъдимият се прибрал в къщата. Живеел на втория етаж. Взел малка брадвичка и слязъл на първия етаж, където живеело семейството на чичо му. Вратата била отключена и Петър влязъл.

Умъртвил чичо си и стринка си.

В това време в къщата дошли синът и дъщерята на възрастното семейство, които Петър също убил. След това се качил на втория етаж.

64-годишният подсъдим Петър П., който уби 81-годишния си чичо Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишния им син Веселин бе задържан от прокурор Рачев и предаден на съд само три месеца след извършването на престъплението.

Само пет месеца след извършване на четворното убийство в гр. Каспичан подсъдимият Петър П. бе осъден на 30 години лишаване от свобода при строг режим от Шуменския окръжен съд. Петър П. призна вината си с цел да получи по-леко наказание.

Състав на Шуменския окръжен съд след намаляване на наказанието заради съкратеното съдебно следствие му определи да изтърпи 30 години лишаване от свобода, каквото наказание поиска и прокурор Румен Рачев от Окръжната прокуратура в обвинителната си пледоария. 
 
За проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и постигане на максимална осъдителна присъда на извършителя на тежкото престъпление в изключително кратък срок, главният прокурор награди прокурор Рачев с отличие „Служебна благодарност“ и с предметна награда – „Награден нож“.

Предложението за наградата е направено от Маргарита Георгиева, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Шумен.

За образцово изпълнение на служебните задължения като прокурор и административен ръководител на Районна прокуратура – Кърджали, главният прокурор г-н Цацаров награди и прокурор Гергана Колева с отличие „Служебна благодарност и грамота“.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки