Храна за душата влиза в изложба с кауза


Храна за душата влиза в изложба с кауза
Снимка: Недялка Колева
04 Март 2019, Понеделник


Над 30 фотографии на казанлъшка блогърка ще се продават с благотворителна цел в полза на майчинството

Автор: Десант

На 5 март от 17,30 ч. в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък ще бъде открита една необичайно „вкусна" изложба.

„Храна за душата“ е изложба с кауза. В навечерието на Международния ден на жената Осми март, авторката Недялка Колева иска да помогне и да зарадва една всеотдайна майка от Казанлък, която отглежда три деца, две от които – със сериозни здравословни проблеми.

В изложбата си тя е включила над 30 фотографии, които ще се продават с благотворителна цел за каузата на майчинството.

Снимките в първата самостоятелна изложба на Недялка Колева са създадени за нуждите на нейния едноименен блог Food for the soul (Храна на душата) и отразяват неговата специфика. Могат да бъдат определени като продуктова фотография.

Майсторката на обектива и черпака поставя началото на блога си през март 2011 г. В него тя обединява интересите си в областта на фотографията  и кулинарията.

В блога си Недялка представя оригинални готварски рецепти, изпълнени от самата нея, влизайки в ролята на кулинар, стилист на храна, запален любител фотограф и текстописец. Първоначалната идея е да мотивира повече хора да приготвят домашна храна, да се хранят здравословно и да възпитават у децата си естетично отношение и уважение към храната.

Благодарение на добрата визия и добре обяснените рецепти блогът „Храна за душата“  набира скорост - печели няколко поредни номинации за визия и стайлинг в годишните награди на сайта "Блоговодител". Днес посетилите блога потребители са близо 1,2 млн., а аудиторията му се простира и в Германия, Великобритания, Испания, Канада, Турция, Франция, САЩ и Русия. Като кулинарен блогър тя получава покани и публикува в специализирани и популярни кулинарни списания и интернет-издания.

Авторката се интересува от така наречената Dark Food Photography и експериментира в тази посока. Нейни кулинарни снимки са включени в платформите на Foodgawker и Тastespotting. Впечатляващите снимки на храна в тези световни кулинарни платформи я вдъхновяват да експериментира, да снима, да се развива като кулинар и фотограф.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки