Прически от Древна Тракия, Рим и Византия ще са отново на мода в Пловдив


Прически от Древна Тракия, Рим и Византия ще са отново на мода в Пловдив
02 Март 2019, Събота


„Пловдивчанката през вековете“ е темата на категория от Националния конкурс за фризьори

Автор: Десант

Творческа възстановка на носените през хилядолетията от пловдивчанките прически ще направят най-добрите български стилисти по време на Националния конкурс за фризьори, който ще се проведе в Пловдив.

Темата „Пловдивчанката през вековете“ от категорията за дневни прически „Фантазия“ е сред най-предпочитаните от участниците. Стартът й е в съботния следобед на 30 март.

Участниците ще могат да избират в коя от петте предложени от регламента епохи да творят с гребена и ножицата.

Организаторите съветват при изработване на концепцията за оформяне на косата на жената от Древна Тракия, на потомките й от времето на Филип Македонски и Византийския период, на жителките на града при властването на Римския император Траян, както и на филибе-коконата от вековете на Османската империя и Българското Възраждане, участниците предварително да се запознаят с културно-историческите специфики на конкретния отрязък.

За 30 минути трябва да бъде представен достоверен и същевременно естетически завършен образ на жената от съответната епоха, независимо от нейния етнос. Това важи и за създаването на творческите варианти с прически на пловдивчанката от съвремието.

Тазгодишното издание на Националния конкурс за фризьори ще се проведе от 29 до 31 март в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив. Надпреварата е в рамките на XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата и традиционно е сред неизменните акценти в програмата.

Наред с конкурсите, всички събития от престижния международен моден форум за фризьорство и грим са тематично обвързани с естетическите послания на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки