На днешната дата отбелязваме Световния ден на радиото


На днешната дата отбелязваме Световния ден на радиото
Националният статистически институт отбелязва Световния ден на радиото с актуална статистическа информация за радиоефира в България
13 Февруари 2019, Сряда


Радиото е най-широко достъпната масмедия, достигаща до най-много хора по цял свят, независимо от образователната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст

Автор: Десант

На 13 февруари 1946 г. за първи път "гласът" на Обединените нации прозвучава в ефира на радиото на ООН. Днес, по инициатива на ЮНЕСКО, датата 13 февруари е приета и се отбелязва в цял свят като Деня на радиото, допълва БГНЕС.

Радиото е най-широко достъпната масмедия, достигаща до най-много хора по цял свят, независимо от образователната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст.

Тазгодишното издание на Световния радио ден е посветено на темата за равнопоставеността на половете и овластяване на жените в и чрез радиото.

Равенството на половете, достъпът на жени и момичета до образование, професионална и социална реализация са сред основните приоритети за ЮНЕСКО, залегнали в различните програми на Организацията за култура, наука, образование, комуникация и информация.

ЮНЕСКО вярва, че всяка форма на дискриминация, основана на различия по признак пол, е нарушаване на основните права на човека и се превръща в пречка пред осъществяването на глобалните цели за развитие на ООН.




В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Камен
13.02.2019 13:40:20
0
0
Вече не слушам радио, заради новините на турски език в Българския ефир нямат място ,както и чалга музиката
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки