Ще позволи ли времето да видим кървавочервената Луна?


Ще позволи ли времето да видим кървавочервената Луна?
20 Януари 2019, Неделя


Най-добра видимост за наблюдение на явлението ще има в Западна България

Автор: Десант

Кървава Луна и пълно лунно затъмнение ще можем да наблюдаваме в понеделник сутринта. Природният феномен ще започне малко след 05,30 ч., а Габровската астрономическа обсерватория ще приема любопитни посетители от ранни зори.

Луната ще бъде доста близо до Земята и ще се вижда по-голяма от обикновено. Кулминацията на явлението ще настъпи около 07,00 часа сутринта, когато Луната ще стане кърваво червена.

Преди това неделята ще е облачна и мрачна.

Валежи от сняг се очакват в Северозападна България и високо в планините. В някои източни райони ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб.

Температурите навсякъде ще са положителни, а по на Изток - почти пролетни – между 3 и 8 градуса. В Предбалкана, около Черноморието и на юг стойностите ще надминат 10 градуса.

Времето над страната се определя от средиземноморски циклон, с който идват слабите валежи и югозападния вятър. Следва кратко затишие в понеделник с разкъсана облачност до слънчево време.

От вторник нататък отново ще се заоблачи, а в средата на седмицата нов циклон ще докара още валежи. Дневните температури обаче остават положителни, времето се очертава меко почти през цялата следваща седмица.

Слаб сняг ще вали по високите части на централна Стара планина, Рила и Пирин. Ще има и силен вятър със скорост до 40-50 километра в час.


В категории: Новини , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки