Учени откриха идеалната диета, която щади човешкия организъм


Учени откриха идеалната диета, която щади човешкия организъм
17 Януари 2019, Четвъртък


Хората трябва да удвоят яденето на плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения. В същото време консумацията на захар и червени меса трябва да спадне с 50%

Автор: Десант

Екип учени публикува "идеалната диета", която хората трябва да спазват, пише Нюзуик. 37 експерти от 16 държави участвали в голямо, 2-годишно изследване, целящо да определи какъв тип хранене е нужен на човека и същевременно би бил най-щадящ за природата.

Хората трябва да удвоят яденето на плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения. В същото време консумацията на захар и червени меса трябва да спадне с 50%.

Според учените преждевременната смърт на 11 милиона души годишно може да бъде предотвратена, ако се спазват указанията от техния доклад. Освен това ще спаднат емисиите на парникови газове, а разнообразието на животинските и растителните видове ще бъде запазено в по-голяма степен.

Подобна диета ще се отрази положително и на редица хронични проблеми за човечеството като затлъстяване, диабет, недохранване и няколко вида ракови заболявания.

Според учените неправилното хранене отнема повече животи от пушенето, пиенето на алкохол, секса без предпазни средства и употребата на наркотици взети заедно.

Освен полезна за здравето, диетата, която предписва доклада е необходима за оцеляването на човешкия вид. В следващите 30 години населението на Земята ще нарасне до 10 млрд. души и изхранването им ще бъде истинско предизвикателство.


В категории: Новини , Парадокси , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки