Пожарникарска лодка е "паркирана" край улица "Консервна" в рибарското селище до Бургас


Пожарникарска лодка е "паркирана" край улица "Консервна" в рибарското селище до Бургас
Снимка: Авторът
22 Декември 2018, Събота


Уникалният плавателен съд е подарък на рибарите лично от министър-председателя

Автор: Диана Славчева

Рибарското селище край Бургас е уникално място, каквото не съществува никъде другаде в България. Край няколкото тесни канала в местността Ченгене скеле рибарите са си направили от причудливи по-причудливи хижи, които са образец на една самобитна градска култура, придаваща на селищното образувание неповторим изглед.

Неотдавна тесните улички се сдобиха и с имена, като най-атрактивно сред тях е...улица "Консервна". „На тази улица в едноименното произведение на Стайнбек живеят същите хора като нас, със същата съдба", коментира по този повод председателят на рибарското сдружение „Морски сговор“ Димитър Янчев.

Новото чудо нечувано и невиждано, с което рибарската общност изумява света е... пожарникарска лодка. Тя е на разположение от близо една година на Пожарна група "Рибарско селище", но за щастие, все още не се е налагало да бъде изпозвана по предназначение.

Плавателният съд е оборудван с всичко необходимо за гасене на пожар. Той е подарък на рибарите от премиера Бойко Борисов.

Засега пожарникарската лодка е единствена по рода си, поне в България. Известно е, че нещо подобно по света може да се види във Венеция, където огнеборците използват гондоли, в случай че се подпали някоя от разположените край венецианските канали сграда.  

За нашата страна обаче живописното червено-бяло морско корито, "паркирано" край улица "Консервна" в Ченгене скеле, със сигурност е едиствено и определено е може би най-голямата атракция в това уникално място.


В категории: Новини , Парадокси

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Алексей Зидаров
23.12.2018 10:50:46
0
0
А къде е първата лодка, която Бойко Борисов подари на рибарите непосредствено след наводнението? Кой и с каква цел я прибра??????? Кой и Къде?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки