Ципрас замина за Москва, за да мъти водата около "Турски поток"


Ципрас замина за Москва, за да мъти водата около "Турски поток"
07 Декември 2018, Петък


Целта на гръцкия премиер е да убеди руснаците тръбата да мине през Гърция, а не през нашата страна

Автор: Десант

Руският президент Владимир Путин ще се срещне и разговаря с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Москва. В Кремъл разчитат, че тази среща ще сложи край на трудния период в отношенията между двете страни, свързан с дипломатически скандал, заяви съветникът на руския държавен глава Юрий Ушаков, предаде БГНЕС.

Това ще бъде първата среща на Путин и Ципрас през тази година. На 22 март в телефонен разговор гръцкият премиер поздрави стопанина на Кремъл с неговото преизбиране на поста президент. През миналата година те се срещнаха на 14 май 2017 г. по време на международния форум в Пекин. През май 2016 г. Путин беше на официално посещение в Гърция, а също така участва в празненства на Атон, свързани с 1000-годишнината на руското монашество в Света гора.

На днешната среща се предвижда обсъждането на целия комплекс от двустранни търговски и икономически отношения, включително съвместните инфраструктурни проекти в газотранспортната сфера, а също така редица актуални международни и регионални проблеми.

На всички е ясно, че основен акцент ще е маршрутът на "Турски поток", като в Гърция има очакване Ципрас да убеди Путин той да е през гръцка територия, не през българска. 

Още преди да отпътува за визитата си в руската столица гръцкият премиер заяви, че Атина води диалог вътре в ЕС, за да продължи газопровода "Турски поток" от Турция на гръцка територия и след това в други страни, т.е. да го направи не само "Турски", но и "Европейски поток".

Припомняме, че неотдавна официално от руска страна бе обявено, че тръбата на "Турски поток" е решено да мине през България.

Предстои да разберем как ще се развият събитията. 


В категории: Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
debela
10.12.2018 10:30:32
0
0
ужасявайки се от своето дебело тяло аз твърдо реших, че трябва да се променя и да стана идеална.Това ми помогна !
https://bit.ly/2q75a1e
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки