Върнаха Евгения и Николай Баневи в България, двамата са откарани в ареста


Върнаха Евгения и Николай Баневи в България, двамата са откарани в ареста
Снимка: ПИК
06 Декември 2018, Четвъртък


Семейството пристигна с различни полети от Мюнхен и Франкфурт

Автор: Десант

Самолетът, с който Евгения Банева беше екстрадирана от Франция, кацна на Летище София. Тя дойде с полет от Мюнхен. Малко по-късно с полет от Франкфурт пристигна и съпругът й Николай Банев.

Баневи бяха задържани във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест.

Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод „Полимери”, укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина. Миналата седмица френският съд разреши екстрадицията им.

Бизнесът на скандално известното с демонстрация на богатството си семейство е проверяван нееднократно.

При проверка през миналата година в „Полимери“ премиерът Борисов заяви: “Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж ще си получат заслуженото. Искам да успокоя хората в региона и самата Варна, защото това е екологична бомба, която ако не се вземат мерките, които взехме, ще причини огромни екологични последствия.
Обръщам се и към Зелените, защото освен всичко, което правят, трябва да наблюдават и тези процеси. Защото приватизацията, освен че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика, е много интересно.
Активите отиват за частниците, а вредния отпадък и утилизацията остават за данъкоплатеца, добре ли е. Звучи като виц, но е факт. В момента държавата плаща тока, водата наблюдението“, заяви премиерът, припомня БГНЕС.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки