В навечерието на Никулден: Хванати бракониери по язовирите, в магазините нарушения няма


В навечерието на Никулден: Хванати бракониери по язовирите, в магазините нарушения няма
Снимка: ИАРА
04 Декември 2018, Вторник


Над километър мрежи на нарушители извадиха от язовир Мандра

Автор: Десант

Служители на ИАРА са извършили проверка на язовир Мандра край Бургас след получен сигнал на тел.112 за наличие на лица, които извършват улов на риба с гумена лодка и мрежи във водите на язовира. При извършване на проверката е установено наличието на 21 броя мрежи, поставени в работно положение. Те са с обща дължина 1050 метра и са извадени от водата, а уловът от тях е дарен на “Социален патронаж” в Бургас.

В друг морски град – Варна, на територията на Варненско езеро са заловени трима нарушители, извършвали незаконен риболов чрез косене (търмъчене). Съставени са актове актове за установяване на административни нарушения, а уредите, послужили за извършване на нарушенията, са иззети.

При подаден сигнал от любители риболовци е извършена и проверка на река Въча в района на село Куртово Конаре. Забелязан е нарушител, извършвал риболов на балканска пъстърва, който е задържал и укрил в гащеризона си 3 броя от уловената риба. Съставен му е акт, а въдицата и макарата са били иззети.

Без констатирани нарушения са извършените проверки в търговските мрежи на градовете Асеновград, Садово, Раднево, Чирпан, Сливен и Нова Загора. Нарушения няма и в Рибовъдно стопанство „Над Злати Николов“. В област Хасково проверката включи и язовир Тракиец, както и пазара в град Любимец – без установени нарушения по ЗРА.  Няма нарушения и на общинските пазари в Бяла и в селата Ценово, Долна студена и Полско косово.

Проверки са извършени и по реките Янтра и Дунав в област Русе. Съставени са общо 53 констативни протокола.

Проверките на инспекторите на ИАРА продължават.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки