Проф. Пламен Павлов бе отличен със "Златен век"


Проф. Пламен Павлов бе отличен със "Златен век"
30 Ноември 2018, Петък


Наградата се врчва за принос към българското изкуство и култура и за тяхното популяризиране

Автор: Десант

Традиционно през ноември, в който честваме делото на народните будители, изявени дейци на изкуството и културата бяха отличени с наградага „Златен век”.

С почетен знак „Златен век” – печат на Цар Симеон Велики (златен) и грамота за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност бе отличен и водещият на предаването "Час по България" на телевизия СКАТ и преподавател във великотърновския университет проф. Пламен Павлов. 

Сред наградените са и поетът Иван Цанев, актрисата Татяна Лолова, естрадната певица Маргрет Николова и композиторът проф. Костадин Бураджиев, посветил пътя си на развитието на българската музикална култура

„Това е една традиция на Министерството на културата от доста време – по случай двата най-български празника – 24 май и 1 ноември, да удостояваме за значими постижения в областта на изкуството и на културата родни, съвременни будители, продължители на традициите, пазители на духовността, хора, даващи всеки миг от своя живот в името на културата, на българското, на духа на нацията. За мен е чест да съм сред вас” - изтъкна културният министър Боил Банов по време на официалната церемония, състояла се в столичната галерия „Средец”.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Бай Оня
30.11.2018 14:26:18
1
0
Честито приятелю.
1
kokodinev@abv.bg
30.11.2018 11:35:13
1
1
Той заслужава Златен дъжд!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки