Как да изхвърлим излишните соли с помощта на природни средства


Как да изхвърлим излишните соли с помощта на природни средства
28 Ноември 2018, Сряда


Вижте няколко лесни за изпълнение рецепти

Автор: Дина Харизанова

В днешно време не е рядкост в тялото да се натрупват излишни соли. Здравият организъм с лекота се справя с усвояването на необходимите соли и изхвърлянето на излишните, но при съвременното темпо на живот и състояние на екологията това става проблематично.

А ако не се погрижим навреме за извеждането на излишните соли от организма, това може да провокира развитието на различни заболявания, като остеохондроза и подагра, а също така да възникнат проблеми с кръвоснабдяването на главния мозък, което на свой ред може да доведе до болки в гърба и в областта на гръбначния стълб, главоболие и други неприятни симптоми.

С помощта на народната медицина обаче може ефективно да се преборим с отлагането на солите. Ето няколко такива средства.

Пречистване на организма от застояли соли с помощта на ориз

Взимат се 60 г ориз и се заливат за една нощ с 1 л вода. На сутринта водата се отцежда и се налива нова, след което се слага да кипне и се вари още 5 минути. После течността отново се изцежда и се заменя с чиста вода. Отново се слага на огъня и се вари 5 минти. Тази процедура се повтаря още два пъти.

При последния път, след като водата се отцеди, се изчаква оризът да поизстине малко, след което се изяжда. В продължение на 3 часа след изяждането му, не бива да се консумира нищо.

Курсът на лечение по този наин продължава 10 дни.



Пречистване на организма от застояли соли с помощта на целина

Смила се в месомелачка или блендер 50 г целина и същото количество магданоз. Получените смлени растения се заливат с 500 мл вода. Съдът се слага на котлона и щом кипне, огънят се намалява и сместа се вари още 5-7 минути. След това отварата се оставя да престои не по-малко от 30 минути, след което се прецежда и към нея се добавят сока от 1 лимон и 40 г мед.

Получената отвара трябва да се изпие през деня на малки глътки. Курсът на прочистване по този начин продължава 30 дни, като при необходимост се прави почивка и се повтаря.



Пречистване на организма от застояли соли с помощта на мед и стафиди

Сутрин, след като се стане, веднага се изяжда една шепа стафиди, след което не се яде и пие нищо в течение на 2 часа. На следващото утро се изяждат 20 г мед, също на гладен стомах, след което отново не се яде и пие в продължение на 2 часа. Тези процедури се редуват, докато се изядат 1 кг мед и 1 кг стафиди.



Пречистване на организма от застояли соли с помощта на цитрусов коктейл

Цитрусовият коктейл, освен че прочиства излишните соли, повишава и имунната система. За приготвянето му са нужни 250 мл прясно изцеден портокалов сок и 125 мл сок от лимон. Пие се вечер преди лягане.



Забележка: Преди прилагането на народни рецепти за лечение на различни заболявания, е добре да се консултиране с лекуващия ви лекар или фитотерапевт, за да не се допуснат негативни последствия.


В категории: Новини , Рецепти за здраве

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
pitam
20.12.2018 12:55:28
1
0
Имаш гъбички по ноктите , които те мъчат с години?

Мощен крем премахва гъбичките от ноктите завинаги !

Сложи край на тези мъки ! Купи крема от този линк- копирай линка в браузера си ! http://bit.ly/2DCo43S
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки