Валери Симеонов: Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист


Валери Симеонов: Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист
22 Ноември 2018, Четвъртък


Върнах се в парламента и съм същия човек, не съм по-различен от този, който отиде в изпълнителната власт, ще работя така, както съм работил и преди, коментира лидерът на НФСБ

Автор: Десант

Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на НФСБ и депутат от Обединените патриоти Валери Симеонов в коментар за избора на Николова на неговия пост като вицепремиер. Николова беше началник на кабинета на Симеонов.

По този повод той обясни, че като юрист тя е подготвяла всяко проекторешение и през ръцете й са минавали много тежки за решаване въпроси, като например чистотата на въздуха, наредбата за твърдите горива.

Това е човекът, който беше в основата на реализацията на всички успехи или действия, които са предприети от моя кабинет, заяви Симеонов. Според него няма нищо по-естествено от това тя да го наследи на вицепремиерския пост, за да продължи работата не като политическа институция, а като реално действащ механизъм.

Тя е встрани от политиката и това е добре за държавата, смята Симеонов.

"Да сложим някой политик, който само ще се върти на въртящия стол, няма смисъл. Това е място за вършене на работа", отбеляза той.

"Лични отношения нямам с тази жена, никога съм нямал, нямал съм и помисъл", каза Симеонов.

Симеонов посочи, че сигурността на кабинета не е била поставяна на изпитание.

Попитан как ще работи в парламента заедно с лидера на "Атака" Волен Сидеров, Симеонов посочи, че дълго време е работил с него и се надява да работят и занапред.

"Лични амбиции за позиции в обществото и политиката нямам. Аз съм, за да свърша каквото мога", коментира Симеонов. Той припомни, че е вносител на законопроекти, които предстои да бъдат гласувани в пленарна зала и ще насочи усилията си към тяхното приемане.

Върнах се в парламента и съм същият човек, не съм по-различен от този, който отиде в изпълнителната власт, ще работя така, както съм работил и преди, коментира Симеонов. Според него конфликтите в едно семейство са нормални и част от ежедневните взаимоотношения.

Симеонов каза, че работата в изпълнителната власт не е лека и е дори по-натоварена от тази в парламента, най-малкото защото няма работно време.

"Аз си поех отговорността, дойдох да видя за какъв кокал става въпрос. Някои хора да ми обяснят какъв кокал съм държал аз като някое озверяло куче в устата си и колко ми е коствала тази година и половина, и с какво съм се облагодетелствал аз или моите колеги. Защото тези обвинения се хвърлят в Народното събрание и се тиражират. Ще си имаме с някои други народни представители разговори. И някои от тях ще продължат в съда", коментира Симеонов.

По отношение на евентуално общо явяване на Обединените патриоти на предстоящите евроизбори Симеонов посочи, че този въпрос не е на дневен ред. Вероятно няма да е на дневен ред още определено време, коментира той и допълни, че предстои да се обсъжда.

Източник: БТА


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки