Митница Бургас затвори две нелегални дестилерии


Митница Бургас затвори две нелегални дестилерии
Снимка: Архив, Агенция "Митници"
20 Ноември 2018, Вторник


Над 400 литра нелегален етилов алкохол е иззет в региона от началото на месеца

Автор: Десант

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас откриха 100 литра нелегален спирт в складово помещение на къща, намираща се в общ двор на частен имот с регистриран „казан" за варене на ракия - специализиран малък обект за дестилиране (СМОД).

Проверката в частния имот на територията на вилна зона край Сливен е извършена от митническите служители на 16 ноември. Установено е, че обектът за дестилиране не е в работен режим. При оглед на прилежащите помещения на територията на същия имот, митническите служители откриват в складово помещение в жилищната сграда 10 пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с етилов алкохол. Чрез измерване със сертифициран денситометър е установено, че безцветната течност в бутилките е с алкохолно съдържание 95 % vol.

За алкохола не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Акцизната стока е иззета. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Други 81 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони, с характеристики на ракия, е иззет от митническите служители няколко дни по-рано, при проверка на 13 ноември на регистриран СМОД на територията на жилищен квартал в град Бургас. Алкохолът е открит в постройка до обекта за дестилиране, в същия частен имот. За алкохола не са представени документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. По случая също предстои образуване на административнонаказателно производство.

402,5 литра етилов алкохол без платен или обезпечен акциз по ЗАДС е иззет от митническите служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас при проверки само от началото на месец ноември. Бургаските митнически служители откриха и две нелегални дестилерии за производство на алкохол в работен режим, а съоръженията им бяха иззети.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки