Грозен строеж на хотел насред старинните къщи в Лещен възмути социалните мрежи


Грозен строеж на хотел насред старинните къщи в Лещен възмути социалните мрежи
19 Ноември 2018, Понеделник


Дебелиадата продължава, е написал художникът Чавдар Гюзелев, който пръв сигнализира за безумието

Автор: Десант

Четириетажен хотел с асансьор съвсем скоро ще се извисява сред старинните къщички с каменни покриви в красивото село Лещен, разположено в Западни Родопи. За това сигнализира в социалната мрежа художникът Чавдар Гюзелев, който публикува и снимка от новостроящото се здание.

„Лещен. Четириетажен хотел?!?!?! С асансьор. Кой е разрешил подобно безумие? На кого може да хрумне подобна кретения? Абсолютна съсипия...И това не е краят, дебилиадата продължава!“, коментира творецът.

Постът му събра стотици коментари. Хората се питат как подобна сграда ще се впише в типичната атмосфера на възрожденско българско село и кой е позволил строежа.

„Чакаме чалготека, казино и стрип клуб. В двора на църквата, Миро прави скара с 200 места“, коментира иронично приятел на Гюзелев. Друг допълва, че задължително трябва да има и СПА процедури, така че туристите да демонстрират аристократизъм.

„Лещен е станал Слънчев бряг 2. Има цели два нови квартала, настроени с къщи за гости / семейни хотели по т.нар. Програма за развитие на селските райони. Европа субсидира бетонирането на Родопите, дами и господа. Най-големият абсурд е, че повечето са с басейни. На въпроса ми - как ги пълните с вода, при положение, че има хронично безводие, една от управителките ми отговори чистосърдечно: "Пълним го в началото на сезона и го изпразваме в края"... без коментар“, пише друг потребител в мрежата.

Според повечето коментиращи, хората отиват на почивка в села като Лещен точно за да избягат за миг поне от живота в урбанизирани места. Но тези места вече привършват, а подобни „бетонови чудовища“ отблъскват туристите.


В категории: Новини , Туристически обекти , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки