Лидерът на протеста в Бургас Мартин Пенчев: Оттеглям се, защото много уважавам Бенчо Бенчев


Лидерът на протеста в Бургас Мартин Пенчев: Оттеглям се, защото много уважавам Бенчо Бенчев
16 Ноември 2018, Петък


Това обяви в 6-минутни видеообръщение фронтменът на фейсбук групата „Шофьори Бургас”

Автор: Десант

"Тази нощ не съм спал и взех решение, вследствие молбата на един човек към когото, без да съм свързан политически, в един момент започнах да изпитват огромна отговорност. Няма как да докажа, че протестите в Бургас нямат общо с Бенчо Бенчев, но и няма да позволя да ползват мен, за да му вредят. Този човек аз го уважавам и сега се опитвам да му помогна, заради ситуацията, в която е поставен. Оттеглям се от протестите…"


Това обяви в 6-минутни видеообръщение фронтменът на фейсбук групата „Шофьори Бургас” Мартин Пенчев. (Кой е той, прочетете ТУК.)

Цялото видео обръщение на водача на протестите в Бургас Мартин Пенчев можете да видите ТУК.


„Снощи мой адвокат разпечата всички публикации, които през последните няколко дни свързват името ми с кукловодство, режисиране и ръководене на хора от протестите в Бургас. Толкова много съм разстроен от помията, която без причина се излива върху мен, че нищо няма да ме спре да се защитя като човек.” 

Това пък е обявил малко по-рано пред Флагман.бг самият бизнесмен Бенчо Бенчев, който допреди 2 месеца бе зам.-председател на ОбС Бургас от квотата на БСП, но партията се дистанцира от него заради образуваното дело за укривателство на Димитър Желязков-Очите, издирван от Интерпол.

„Свързах се с Мартин Пенчев, когото познавам, но никога с него не съм правил бизнес, нито имам други допирни точки. Това стана късно снощи. Помолих го, съвсем човешки, да се оттегли от организирането на поредния протест, който виждам, че вие, във Флагман, сте написали, че ще бъде в неделя от 12 часа. Аз от Вас научих, че се готви такъв протест. Нямам пръст и в това, което Пенчев е оглавявал преди няколко седмици - автошествието от паркинга на Метро. Не зная доколко съм му повлиял върху решението, не съм в състояние да го заплашвам - той на мен никакъв не мие. Но както виждате, в публичното пространство, всичко рефлектира върху мен без да имам вина. Намирам се в София, здравето ми отново се влоши рязко”, кава Бенчев.

За своя племенник от Карнобат Бенчев Господин Велев той посочва, че фирма, в която името му е стояло редом до това на Антигона Янулис – жената на Димитър Желязков, действително е била регистрирана, но никога не е работила.

Когато Господин Велев узнал името, до което неговото щяло да се появи в регистъра, казал че няма да поеме подобна отговорност.

„Не мога да отговарям за делата на всички хора, развиващи свой бизнес. Гарантирам за своя племенник Господин, че е почтен човек. Самият той е много притеснен от замесването на името му в негативен план”, добавя Бенчев.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Шофьор на самолет
16.11.2018 09:58:10
3
0
Шута на бенчо с руските коли и ханцузи се о@ка
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки