Росен Желязков ще се произнесе по оставките в БДЖ след приключване на одита


Росен Желязков ще се произнесе по оставките в БДЖ след приключване на одита
15 Ноември 2018, Четвъртък


Отдавна са отпаднали основанията БДЖ да има холдингова структура. Преобразуването е процес, който трябва да подпомогне дейността на дружеството, коментира министърът на транспорта

Автор: Янко Крумов

Окончателното ми произнасяне по депозираните оставки от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД ще бъде след приключване на одита от Звеното за вътрешен одит на Министерството в края на този месец.

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия.

В рамките на заседанието министър Желязков посочи, че предстои да бъде взето решение за изпълнението на Графика на движение на влаковете, което да гарантира предоставянето на услугата. „За пътниците е по-добре да има график, който гарантирано ще бъде обезпечен, отколкото амбициозен, който не се спазва“ добави той.

По отношение на структурата в националния железопътен превозвач министър Желязков изрази позиция, че е необходимо да се направи задълбочен анализ, който да оцени нейната функционалност към момента.

„Отдавна са отпаднали основанията БДЖ да има холдингова структура. Преобразуването е процес, който трябва да подпомогне дейността на дружеството“ подчерта още министърът.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки