Кримиконтингент овладя челните редици на "революцията", чийто залп даде президентът


Кримиконтингент овладя челните редици на "революцията", чийто залп даде президентът
13 Ноември 2018, Вторник


Големият въпрос тук е това ли е кадровият потенциал на бъдещата партия на Румен Радев? Това ли е човешкият материал, върху който ще надгради проекта си?

Автор: Десант

Да се разходим мислено из "лицата на протестите" - по оперативни данни от полицията и медийни публикации, предлага Агенция ПИК, която извади любопитни подробности за водачите на "бунта" в няколко български града.

Ето кои стоят начело на протестите в страната, които ни натрапват като "спонтанни" и "неорганизирани":

СОФИЯ. В авангарда на бунта пред Министерския съвет в неделя вечер е Ивайло Борисов - Ториното, известен като дясната ръка на криминалния бос Златко Баретата. Подсъдим за ОПГ "Фирмата" - трафик на дрога. Преди две години негови гардове пребиха семейство на магистрала "Тракия".

ХАСКОВО. Сред лидерите на протеста изпъква и е заснет Валентин Янев - Бореца, подсъдим като наемен убиец в "Килърите - 2". Осъден е ефективно на 17 години за опит за убийство на Мартин Лудия. По неизвестни причини обаче, вместо да търка наровете на затвора, зове за социална справедливост и човешки правдини на площада в Хасково.

ПЕРНИК. Двама бивши служители на ВИС-2 предвождат бунтовническите действия и са главни организатори за блокадата на "Кулата". Това са Росен Русинов - Джуджето и съдружника му Ангел Христов - Анрито. Подсъдими за крупни ДДС-измами. 

ТЕТЕВЕН. Протеста оглавява Краси Хиената, дясна ръка на арестувания кмет на града Милен Ганев Милев. Хиената паркира безцеремонно луксозния си джип насред митингуващия народ и дирижира виковете "Оставка" и "Мафия".

ШУМЕН. В челото на размириците застава Билян Янков - Бибо със 7 криминални регистрации в полицията.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Организаторът тук е Ивелин Тодоров - Вениша, разследван за незаконни гонки с коли, с 28 акта за нарушения от КАТ.

Това са хората, които инициират блокадите и хаоса от последните дни в България. Оставям читателят сам да прецени дали може да им се гласува кредит на доверие и какви са истинските им цели.

От пръв поглед си личи, че не са бедни, гладни и онеправдани. Може би са онеправдани, но от закона - всички те са съдени, подсъдими, арестувани и разследвани за криминални престъпления. Не за опозиционна и антиправителствена активност.

Големият въпрос тук е това ли е кадровият потенциал на бъдещата партия на президента Румен Радев? Това ли е човешкият материал, върху който ще надгради проекта си?

Почитаемият държавен глава вече се позиционира като център-нападател и идеолог на метежа срещу легитимната власт. Отговорен за последствията ще бъде именно той.

Отговорен, например, ако метежът успее и криминални структури превземат управлението на страната. И България се делегитимира пред Европа, тъкмо когато интегритетът с Шенген чука на вратата, а икономиката бележи ръст.

Отговорен и за това, че се възползва от деструктивната стихия на декласирания мутроелит, за да буни обществото и сее организиран хаос. 

Анаболовите типажи излизат на улицата, палят, рушат, най-вероятно защото са финансово и служебно мотивирани да го правят. Повечето от тях принадлежат към силови формирования, свързани с ударените от прокуратурата в последните месеци олигарси. С лишените от държавни поръчки пътно-транспортни и строителни фирми. С остатъците от КТБ - същия идеен център, свалил правителството и през зимата на 2013 г.

Ясно е, че се търси реванш, отмъщава се, а Румен Радев лекомислено се възползва от ситуацията и легендира пуча на криминалитета като справедливо народно въстание.

Да, всеки има право да протестира и да изразява недоволство. Това дефинитивно е заложено в принципите на демокрацията. 

Правото да протестираш обаче не може да превъзхожда правата на останалите граждани да се придвижват свободно, да ходят на работа, да взимат децата си от училище, да водят болните си роднини в болница.

Ничие право не е абсолютно, а индивидуалната свобода не се гради върху лишенията на целия социум. 

Другото е болшевизъм, революционен терор. 

Дано Румен Радев, издигнат за президентски кандидат по повелята на генерал Решетников от КГБ, най-после се еманципира от кремълската си сянка и започне да се държи като отговорен политик, като държавен глава на всички българи, а не само на една част от тях.
Източник: Профилната страница на Недялко Недялков във Фейсбук


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Спас
14.11.2018 11:27:18
0
1
Глупаци,Ивайло Борисов изобщо не е бил там.Проверете първоизточника си!Смешни преписвачи и клюкари
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки