Представят във Видин проект за развитие на поклонническия туризъм


Представят във Видин проект за развитие на поклонническия туризъм
30 Октомври 2018, Вторник


Той ще спомогне да се създадат условия за увеличаване на броя на нощувките в манастирите, предлагащи места за настаняване, и запознаване с ригиозното наследство

Автор: Десант

На 1 ноември 2018 г. (четвъртък), от 15.00 ч. в Регионалния пресклуб на БТА във Видин (ул. „Дунавска“ № 6) ще бъде представен проектът „Трансгранично религиозно наследство“, който се  изпълнява от Фондация за регионално развитие в партньорство с университета в румънския град Крайова.

Неговата цел е да популяризира областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Търново и Русе в България и окръзите Олт, Долж и Мехединци в Румъния като дестинации за религиозен туризъм, като превърне поклонничеството в нова марка в трансграничния туристически продукт и създаде условия за увеличаване на броя на нощувките особено в манастирите, предлагащи места за настаняване.

По време на изпълнението му ще бъдат проучени религиозните обекти в трансграничния регион, възможностите за настаняване и изхранване на потенциалната туристическа аудитория, наличието на допълнителна туристическа анимация около религиозните обекти, както и изворите на нематериалното религиозно наследство.

Тези проучвания ще залегнат в основата на съвместна стратегия за насърчаване на развитието на религиозен туризъм и за разнообразяване на религиозните маршрути по двата бряга на Дунава.

Предстои да бъдат създадени електронна платформа за поклонници, мобилно приложение за смартфони, което показва и лесно намира места за настаняване, ресторанти и туристически атракции по разработените по проекта маршрути.

Пълнометражен документален филм ще популяризира туристическите обекти и нематериалното религиозно наследство.

Проектът включва и широка медийна кампания с излъчване на рекламен клип.

В продуктите, създадени в неговите рамки, представителите на общинските структури по туризъм и местния туристически бизнес – туроператори, турагенти, хотелиери, ресторантьори, превозвачи, ще могат да участват активно като представят своите продукти. За тях ще бъде организиран и обучителен семинар за представяне на стратегията и за работа с електронната платформа и мобилното приложение за интелигентни устройства.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки